Foto: Bildbyrån

Officiellt: Alvaro Santos klar för Helsingborgs IF

Publicerad: 2011-08-10 09:41 Allsvenskan

Vid en presskonferens i detta nu har Helsingborgs IF presenterat Alvaro Santos som sitt senaste nyförvärv. Han har skrivit på för tre år. Men det är oklart när han blir spelklar.

Enbart ett par smådetaljer återstår att lösa innan Alvaro Santos åter tillhör Helsingborgs IF. Det meddelar klubben vid en presskonferens där anfallaren presenterats.

– Álvaro är en långsiktig lösning som ingår i strategierna. Det är inte Alexander Gerndts ersättare. Álvaro har kommit tillbaka i ett längre perspektiv. Han ska vara med och bidra i klubbens strategi och vara med och utveckla de yngre killarna, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

– Jag hoppas att det blir en oerhört trygghet för Conny och tränarteamet. De vet att det är en kille som ställer upp med hundra procent i den strategin, fortsätter han.

HIF hoppas kunna få honom spelklar så fort som möjligt - men det är en komplicerad affär.

– Det är en unik situation i svensk fotboll med konkursboet (Örgrytes) och GAIS, säger Jansson.

Alvaro Santos är registrerad för europaspel och skriver på ett treårskontrakt. Han ansluter närmast från GAIS.

– Om vi hittar en fullgod ersättare till Alvaro före fredag den här veckan går han till HIF redan nu. Om vi inte hittar någon ersättare av Alvaros kaliber kommer han att spela med GAIS under hela höstsäsongen och så blir han HIF:s spelare från och med 2012, säger GAIS sportchef Mats Persson på klubbens hemsida.

Santos kontrakt med Örgryte IS löper ut efter säsongen och en eventuell affär nu måste diskuteras med konkursförvaltaren.

Senast ansluter han alltså som bosman. Och kontraktet med HIF är speciellt.

– Kontraktet är uppbyggd på en prestationsdel. Vi hoppas och veta vad han kan leverera. Den dagen han inte gör det kommer han ingå fortsatt i föreningen - att utveckla fotbollsspelare. Vi har en förhoppning om att det ska lösa sig snart så att han blir spelklar direkt, säger Jesper Jansson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com