Foto: Joachim Aronsson/Bildbyrån

Officiellt: Jesper Johansson avslutar elitkarriären

Publicerad: 2019-09-19 15:45 Superettan

Mjällbys målvakt Jesper Johansson har varit sjukskriven på grund av psykisk ohälsa. Nu avslutar han sin elitkarriär.

Sedan i juni i år har Jesper Johansson, 25, var sjukskriven. Nu bekräftar Mjällby AIF på sin officiella hemsida att målvakten slutar med elitfotbollen på grund av psykisk ohälsa.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar som har varit med under alla mina år som spelare i föreningen. Många minnen har genom åren skapats som jag för alltid kommer bära med mig. Mjällby AIF kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta och min förhoppning är att jag, när jag är mogen för det, kan ha en annan roll inom föreningen på något sätt. Mitt nästa steg nu är att jag ska kunna komma ner på Strandvallen igen och titta på fotboll, vilket jag saknar men just nu har svårt att hantera, säger Johansson till hemsidan.

– Jag tror att psykisk ohälsa är ett betydligt större problem inom elitfotbollen än vad som är synligt. Alla kan drabbas av psykisk ohälsa och det borde vara lika acceptabelt som andra sjukdomar. För mig är det viktigt att vara öppen och ärlig eftersom det hjälper mig mycket i mitt arbete med att må bättre. Många mår dåligt där ute och jag kanske kan inspirera någon att våga kliva fram för att på så sätt må bättre - vi är inte mer än människor, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com