Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

GIF Sundsvall försökte locka kvar Danielson med utlåning till...

Publicerad: 2019-09-19 09:42 Allsvenskan

Djurgårdens mittback Marcus Danielson har varit en av Allsvenskans bästa spelare i år. Nu berättar GIF Sundsvall hur de försökte behålla honom.

Efter sex säsonger i GIF Sundsvall lämnade Marcus Danielson, 30, för Djurgårdens IF som bosman inför säsongen 2018.

Nu skriver Sundsvalls Tidning att "Giffarna" försökte locka mittbacken att förlänga sitt kontrakt genom att erbjuda möjligheten att bli utlånad till en utländsk klubb över vintern.

– Det stämmer. Vi i GIF Sundsvall hade inte de ekonomiska förutsättningarna gentemot våra konkurrenter för att han skulle vara kvar, men vi har relationer med nationer och klubbar i fotbollsvärlden. Där var vi inne på att det kunde bli ett korttidskontrakt med en klubb under november till februari där han skulle tjäna enormt stora pengar och sedan vara tillbaka hos oss i mars, säger sportchefen Urban Hagblom till ST-sporten.

Hagblom vill inte avslöja vilket land det handlar om, men enligt Sundsvalls Tidning var det en klubb i Indien. Den numera DIF-stjärnan tackade alltså nej till förslaget.

– Cred till Urban för att han kom på en sådan idé. Jag blev lite överraskad när han nämnde det. Sedan var det väl aldrig riktigt aktuellt för mig, men det var ett bra försök, säger Danielsson i dag till ST-sporten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com