Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Layouni blev klar en minut innan deadline: "Var fruktansvärt nervigt"

Publicerad: 2019-09-18 18:36 Utlandsproffs

Den svenske yttern Amor Layouni har lämnat norska Bodö/Glimt för egyptiska Pyramids FC. Nu berättar agenten om övergången.

Amor Layouni, 26, har gjort stor succé i norska högstaligan. Sent i går kväll lämnade han Bodö/Glimt för Pyramids FC.

Nu berättar agenten Michael Kallbäck att det var nära att övergången inte blev av eftersom det egyptiska transferfönstret stängde natten till i dag.

– Det tog oss femton timmar att komma ner, och sen satt vi i förhandling hela dagen. Minsta lilla försening så hade det inte gått, och när vi trodde att allt var klart så dök nästa problem upp, säger han till DT-sporten.

Det som tog tid var spelarens tunisiska pass, som fanns hos det tunisiska fotbollsförbundet. En tjänsteman fick till slut åka till kontoret och fotografera passet och skicka bilden till Kairo.

– 23.57 tog han bilden, 23.59 var den uppladdad hos Fifa. En minut senare stängde transferfönstret. Jag vet att det låter osannolikt, men det är helt sant. Det var fruktansvärt nervigt både för Amor och mig. Stressens mamma, säger Kallbäck till DT-sporten och fortsätter:

– Dessutom försenades förhandlingarna av att Bodø/Glimt hela tiden försökte krama ur så mycket pengar som möjligt. Det är helt sanslöst egentligen med tanke på att de fick Amor gratis, och att han har kunnat gå som Bosman vid två tillfällen tidigare men ändå förlängt sitt kontrakt. De bröt sina löften mot honom om att inte stå i vägen för en övergång, men kom undan med den största affär de nånsin lär göra på en kille som snart fyller 27 och som aldrig spelat högre upp.

Enligt uppgifter betalar Pyramids FC hela 16 miljoner kronor för Layouni, skriver DT-sporten. Agenten betonar att spelaren gör ett rejält lönelyft.

– Jag kan inte gå in på summor, men erbjudandet var i varje fall för bra för att tacka nej till. Amor tjänar alla gånger mer än de svenska spelarna i Holland och Italien, och i Egypten kan han trygga sin framtid ekonomiskt, säger Kallbäck till tidningen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com