Foto: Paul Borrows/Bildbyrån

Ince: "Van Dijk förtjänar Ballon d'Or - Ronaldo har inte varit alltför bra"

Publicerad: 2019-09-17 16:18


För omväxlingens skull hoppas Paul Ince att Ballon d'Or inte tillfaller de tidigare prenumeranterna av utmärkelsen: Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Liverpools mittback Virgil van Dijk, 28, blev av UEFA utsedd till årets spelare.

Enligt Paul Ince, som har ett förflutet på Anfield, förtjänar holländaren även Ballon d'Or - framför Cristiano Ronaldo, 34, och Lionel Messi, 32.

– Grejen med Ballon d'Or är att vi alltid ger det till samma människor. Det är antingen Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo som vinner, eller hur? Men det finns ingen anledning till att det inte skulle vara en försvarare. Virgil van Dijk har varit exceptionell det här året, men jag tycker också att Raheem Sterling ska vara med där. Det är tufft för Manchester City vann tre titlar, medan Liverpool bara vann Champions League, och ändå är inte Sterling nämnd som en potentiell vinnare, säger Ince till Paddy Power och fortsätter:

– Det förvirrar mig, det gör det verkligen. Det hade varit på sin plats att Virgin van Dijk vinner utmärkelsen istället för Messi och Ronaldo, som alltid. Jag tycker inte att Ronaldo har varit alltför bra. Men de stora spelarna är de som gör mål och därför säger alltid folk Messi eller Ronaldo. Jag vet att Luka Modric vann förra året, men jag tycker att det Van Dijk gjort med Liverpool är fenomenalt.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com