Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Nicklas Bärkroth: "Jag kom hit för att spela hela tiden"

Publicerad: 2019-09-17 11:34 Allsvenskan

Nicklas Bärkroth har fått snålt med speltid senaste tiden. Nu uttalar han sig om situationen i Djurgården.

Djurgårdens IF värvade yttern Nicklas Bärkroth, 27, sommaren 2018. I går hoppade han in och gjorde en assist till Emir Kujovic i 2-0-segern mot Helsingborgs IF.

– Jag känner att jag var väl förberedd. Jag har varit lite utanför en period, vilket man kan tackla på två sätt. Antingen kan man bli sur och grinig eller gör man det bästa av det med att jobba på och ta chansen när man får den. Det är så jag har försökt att tänka. Vi är ett lag som ska vinna SM-guld tillsammans och då krävs det att vi har bredd och kvalitet på spelarna på planen och de som ska komma in. Jag gjorde ett bra inhopp, var med och bidrog och sedan får vi ta nästa match nästa gång, säger Bärkroth till Fotbollskanalen.

Bärkroth hymlar inte om att det varit tufft att inte få så mycket speltid på sistone. Han har inte startat en match sedan den 1 juli.

– Det är klart att man vill spela. Jag kom hit för att spela hela tiden, men i fotboll är det så att det går i perioder och nu har jag hamnat i en period där jag spelat lite mindre. Jag har försökt att inte bli grinig över det och jobbat på för att bidra på det sättet man kan. Jag har hela tiden varit redo och det är det viktiga eftersom att chansen kommer att komma. Det vet man, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– I dag (läs i går) kom en chans och den tog jag, så det är vad det handlar om och det tror jag generellt att vi är bra på i den här gruppen. Vi inser att vi är en enhet tillsammans och det är bara elva som kan spela. Så är det, men det är klart att jag vill spela varje match från start. Det vill jag, men man får göra det bästa av situationen när man inte är där. Jag tror att jag har startat sex matcher i år, vilket är mindre än jag hade hoppats på, men ändå skrapat ihop sju poäng för egen del, så jag känner ändå att jag är i fas. Det är kul.

27-åringen har kontrakt med Djurgården över säsongen 2021.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com