Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

MFF Support motsätter sig samgåendet med LB07

Publicerad: 2019-09-16 19:59 Allsvenskan

Malmö FF:s och LB07:s planerade samgående stöter på motstånd från supporterföreningen MFF Support.

Det var i förra veckan som Malmö FF gick ut med att man planerar ett samgående med LB07 och att styrelserna har träffat en avsiktsförklaring för att utreda det hela.

Föreningarna kommer att fatta ett slutgiltigt beslut i frågan i samband med extra insatta årsmöten senare i år.

Men Malmö FF:s supporterförening, MFF Support, motsätter sig det föreslagna samgåendet.

"Vi ser positivt på att Malmö FF nu gör en satsning på elitfotboll för damer, men ett samgående med LB07 passar helt enkelt inte ihop med det emblem och den identitet vi håller kärt. Malmö FF bör skapa sin egen historia, sin egen framgång och förtjäna sin egen plats. Att överta en annan förenings historia, framgång och plats i seriesystemet är inte rätt väg att gå", skriver MFF Support i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Enligt MFF Support bör man inte ta över andra föreningars framgångar och en förutsättning för deras fortsatta stöd är att föreningen tar sig dit på egen hand.

"Malmö FF bör vara en förening med elitlag för både damer och herrar. En förening med ungdomsverksamhet för både flickor och pojkar. Vi ser fram emot att vara Malmö FF:s damlags officiella supporterförening, precis som vi varit tidigare. Men inte genom att överta en annan förenings plats i seriesystemet. Det är inte vårt Malmö FF."

"Använd föreningsdemokratin – gå på medlemsmötena, bygg dig en egen uppfattning och rösta på det extrainsatta årsmötet."

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com