Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Marcus Danielson bröt med agenten: "Avsikten ångrar jag inte"

Publicerad: 2019-09-16 19:10 Allsvenskan

Marcus Danielson och Arash Bayat gick skilda vägar efter utspelet mot förbundskaptenen. Nu uttalar sig agenten om händelsen.

När Djurgårdens IF:s mittback Marcus Danielson, 30, inte fick en plats i det svenska landslagets trupp till EM-kvalet brast det för agenten Arash Bayat.

Bayat uttryckte bland annat att förbundskaptenen Janne Andersson "pissade på sin egen liga". Utspelet ledde senare til att Danielson bröt samarbetet med Bayat.

Nu uttalar sig Bayat i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Det är såklart beklagligt att det blev som det blev, men jag tar det med ro. Jag kommer alltid stå bakom mina spelare i alla sammanhang. Jag har inget otalt med "Mackan" och jag tycker fortfarande att han förtjänar en landslagsplats, säger han och fortsätter:

– Uttalandet i sig var helt klart klumpigt och inte i linje med mitt ordbruk i normala fall. Det är inte så jag talar. De som känner mig vet att jag brukar vara mer välformulerad än så, men jag agerade i affekt.

Bayat menar att han inte ångrar sitt uttalande.

– Nej, det kan jag inte göra. Avsikten ångrar jag inte, det enda jag kan säga är att uttalandet var lite väl lekmannamässigt. Men om "Mackan" känner att detta ska ligga till grund för att ska jobba vidare utan ombud, då var det bra att det här hände. Jag vet vad vi har gått igenom tillsammans så att han har kunnat vara där han är i dag. Det blir så här ibland. Alla resor har ett slut. Det är fotboll, men jag ångrar ingenting utan tar lärdom.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com