Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Klopp om Van Dijk: "Då såg jag inte världsklasspelaren"

Publicerad: 2019-09-16 18:36 England

Liverpools manager Jürgen Klopp ger en inblick i värvningen av mittbacken Virgil van Dijk.

I januari 2018 värvade Liverpool mittbacken Virgil van Dijk, 28, för 75 miljoner pund och det dröjde inte länge innan det konstaterats att holländaren levt upp till den skyhöga prislappen.

Van Dijk blev nyligen av UEFA utsedd till årets spelare efter en säsong där hans Liverpool slutade som mästare i Champions League.

Jürgen Klopp ger nu en inblick i hur han följde 28-åringens utveckling i ett tidigare skede av karriären.

– Jag kan inte säga att jag följde honom de senaste sex åren och tänkte: "Vi väntar lite till och sedan köper jag honom." Men de två åren han spelade i Southampton innan han blev skadad var otroliga. Jag såg lite av honom i Celtic, men jag såg inte den här världsklasspelaren. Jag såg en väldigt bra mittback, men då behövde jag ingen, säger Klopp i en intervju med Liverpool Echo.

– Och när vi behövde honom var det tydligt att han kunde ta nästa steg med oss. Sättet vi spelar, där alla är ansvariga för allt, ger försvararna chansen att bli bättre eftersom de aldrig lämnas ensamma på planen och tvingas att lösa det själva. Det finns vissa stunder, men det händer inte ofta för att vi försvarar som en enhet. Det gör livet enklare, men hur som helst har han gått från att ha världsklasspotential till en världsklasspelare. Det finns fortfarande kliv att ta, men han har tagit sitt steg och förtjänar alla dessa utmärkelser, det är så det är. Det har inte funnits någon bättre och det är kul.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com