Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Ansu Fati hyllas: "Det han gör är inte normalt"

Publicerad: 2019-09-15 03:35 Spanien

Barcelonas jättetalang Ansu Fati fortsätter imponera. Nu hyllas han av tränaren Ernesto Valverde och lagkamraten Clement Lenglet.

Barcelona slog Valencia med 5-2 på lördagskvällen. Ansu Fati, 16, fick starta och gjorde första målet och assisterade till det andra.

Storklubbens tränare Ernesto Valverde är mäkta imponerad av ytteranfallaren.

– Det är inte enkelt för någon att spela för Barça, ännu mindre för någon så ung som Ansu Fati ... Det är inte normalt för honom att göra mål på den första bollen, assist på den andra. Allt kommer normaliseras, vi är intresserade av att han ska lära känna sig skälv, att han inser att detta är väldigt komplicerat. Var du än är, spelaren som förtjänar sin plats är den som spelar, det finns ingen hemlighet, tränarna vill att spelare kommer ut, om de är unga och har energi så använder du dem. Ansu har kvalitéer som passar oss, vi kommer utnyttja potentialen han har, säger han enligt Goal.com.

– Jag bryr mig inte om Ansu Fatis start jämförts med Messis. Det är upp till oss att skydda spelaren, fortsätter tränaren.

Barcelonas mittback Clement Lenglet manar till lugn gällande Ansu Fati.

– Han är bara 16 år gammal, så vi måste ha tålamod med honom.Han får ut mesta av sina minuter och är en bra kille som förtjänar det som händer med honom. Vi ber honom alltid att lyssna, arbeta och lära sig, säger han till Movistar +.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com