Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmö FF bekräftar - ämnar att gå ihop med LB07

Publicerad: 2019-09-13 14:01 Allsvenskan

Malmö FF planerar att satsa på damfotboll. För att göra det är planen att gå ihop med LB07.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att och LB07 planerar ett samgående. Styrelserna har träffat en avsiktsförklaring för att utreda det hela.

Respektive förening fattar ett slutgiltigt beslut i frågan i samband med extra insatta årsmöten senare i år.

– Malmö FF och LB07 kompletterar varandra mycket bra. Detta är ett samgående som skulle stärka Malmö FF i många dimensioner. Vi representerar hela Malmö och har som mål att vara Nordens ledande fotbollsklubb, både på herr- och damsidan, säger MFF:s ordförande Anders Pålsson till hemsidan.

– I grunden är Malmö FF en elitförening, men för att kontinuerligt få fram fler egna elitspelare behöver vi en bredare bas, såväl på pojk- som flicksidan. Genom att gå samman med LB07 kan vi skapa betydligt bättre förutsättningar för det.

LB07:s ordförande Robert Lenir om planerna:

– Under inledningen av året satte vi oss ner och analyserade LB07:s framtid, och vi såg då att klubbens verksamhet på flera sätt skulle kunna komplettera Malmö FF:s. Vi tog då kontakt med MFF och därefter har det förts intensiva diskussioner. Nu är vi framme vid ett förslag som kan läggas fram för föreningarnas respektive medlemmar.

MFF beskriver vidare hur samarbetet kommer se ut, om det går i lås.

"Inriktningen är att föreslå för föreningarnas medlemmar att Malmö FF från och med säsongen 2020 har ett herrlag och ett damlag, samt ungdomslag för pojkar och flickor från fotbollsskola till och med P19/F19. Under den närmaste tiden kommer föreningarna att ha en dialog med SvFF och Skånes FF för att skapa ett beslutsunderlag utifrån gällande regelverk avseende övriga pojklag i nuvarande LB07. Planen är ett långsiktigt samarbetsavtal mellan MFF och LB07:s herrelitlag gällande spelarutbyte", skriver klubben.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com