Foto: Tony O´Brien/Bildbyrån

Ceballos: "Kan jämföra Aubameyang med Ronaldo - och Lacazette är bäst"

Publicerad: 2019-09-12 14:51 England

Arsenals nyförvärv Dani Ceballos är imponerad av anfallarna Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette.

Dani Ceballos lämnade Real Madrid för Arsenal på lån inför den här säsongen. Han jämför nu Pierre-Emerick Aubameyang med Cristiano Ronaldo.

– Vi har ett väldigt bra och kompakt lag och de tre där framme gör skillnaden. Man kan jämföra Aubameyang med Cristiano när han var i Madrid vad gäller att han spelar nära målet och lever för att göra mål. Han är väldigt viktig för oss, grundläggande, säger han till The Guardian.

Spanjorerna anser dock att Alexandre Lacazette är ännu bättre.

– (Nicolas) Pépé är väldigt direkt. Och Lacazette, enligt mig är han den bästa spelaren. Han förstår spelet perfekt och om han är 100 procent så kommer han ge oss så mycket, säger Ceballos.

Ceballos betonar att han trivs utmärkt i Arsenal och ser inga stora skillnader jämfört med Real Madrid.

– Jag älskar staden, jag älskar Premier League och älskar Arsenal. Jag är verkligen väldigt glad över att vara en del av denna fantastiska klubb. Jag har knappt märkt några skillnader i storlek mellan Real Madrid och Arsenal, säger han.

– Och fansen är väldigt passionerade, de älskar spelarna. Det är mycket enklare att anpassa sig eftersom de får en att känna att man varit i klubben för evigt. Jag älskar hur alla behandlat mig. De har visat stor tro på mig, fortsätter Ceballos.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com