Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Masterson: "Därför är Virgil van Dijk en av de bästa"

Publicerad: 2019-09-10 16:07 England

Den före detta Liverpool-försvararen Conor Masterson hyllar den holländske mittbacken Virgil van Dijk.

Liverpools mittback Virgil van Dijk, 28, blev av UEFA utsedd till världens bästa spelare efter en makalös säsong.

Den tidigare Liverpool-försvararen Conor Masterson, numera i Queens Park Rangers, förklarar varför holländaren är så pass bra.

– Virgil van Dijk är en av världens bästa spelare. Man lär sig så mycket och det finns ingen skam i att säga att jag inte kunde ta en plats i laget eftersom att han är en toppspelare. Bara att träna med honom, Joel Matip, Joe Gomez och Dejan Lovren, alla är toppspelare, då lär man sig mycket, säger Masterson enligt Goal.com.

– Man lär sig mycket av Virgil van Dijk och hur han gör vissa saker. Det är de små sakerna, saker som folk inte märker, men eftersom att man tränar med honom dag in och dag ut, då lär man sig sånt, och du tänker: "Jaha, det är så han gör, det är så han gör att det ska se så lätt ut." Det sitter i huvudet och det tar man efter när man tränar med dem, och man lär sig mer för att folk inser vad han faktiskt gör i stunden. Låt oss säga att bollen skickas upp i luften. Sättet han vinner över sin motståndare i luften gör att det ser så enkelt ut eftersom att han redan är ett steg före, han hoppar alltid innan, han håller redan i sin motståndare som väntar på att få hoppa.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com