Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Barça-spelare erbjöd att bidra till att finansiera Neymar

Publicerad: 2019-09-07 21:20 Övriga Europa

Neymar ville verkligen återvända till Barcelona i sommar. Intresset var ömsesidigt, men klubben kunde inte enas med PSG. Nu kommer nya uppgifter om förhandlingarna.

I går kväll berättade Barcelonas president Josep Maria Bartomeu om förhandlingarna med Paris Saint-Germain om Neymar.

– Neymar kan inte ansluta till Barça i januari och Barças omklädningsrum bestämmer ingenting. Vi gjorde allt vi kunde för att värva Neymar. Vi erbjöd ingen specifik spelare i utbyte. Vi pratade om byten, men alla namn gavs av PSG, sa han till Barça TV och fortsatte:

– Utan spelare i utbyte var budet att låna Neymar i ett år med en tvingande köpoption efter säsongen. Jag vet att även andra klubbar förhandlade med PSG. I ett skede av förhandlingarna bad Neymar PSG att enbart förhandla med Barça. Han beslutade att enbart komma till Barça. Neymar gjorde det han behövde göra, han berättade för sin klubb om sitt beslut, han gjort allt han kunde, men det här året kommer han spela för PSG.

Nu skriver spanska tidningen Sport att flera tongivande spelare i Barcelona tog kontakt med ledningen och erbjöd att avstå delar av sin lön för att bidra till att finansiera värvningen av Neymar.

Dessa spelare ska ha förklarat för Barça att de behöver Neymar för att vinna Champions League. Deras bidrag tillsammans med de 20 miljoner euro som Neymar var villig att skjuta in kunde Barça ha kommit överens med PSG, enligt tidningen.

Men Barça övervägde inte förslaget från sina egna spelare eftersom de kände att en värvning av Neymar enbart skulle göras om affären vore ekonomiskt försvarbar.

Flera högt uppsatta personer i Barça ansåg att det vore helt galet att acceptera PSG:s alla krav, enligt uppgifterna.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com