Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Barcelona bekräftar: "Lionel Messi kan lämna gratis efter säsongen"

Publicerad: 2019-09-07 01:06 Spanien

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu medger att Lionel Messi, 32, har en klausul som tillåter honom att lämna gratis.

Det var El Pais som på torsdagen gick ut med uppgifterna om att Lionel Messi kan bryta sitt kontrakt med Barcelona efter varje säsong den 30 juni.

Gerard Piqué bekräftade på fredagen att han känner till lagkamratens klausul och menade att han gjort sig förtjänt av den.

Nu berättar även Barcelonas president Josep Maria Bartomeu att Messis klausul existerar, men att den börjar gälla efter denna säsong. Xavi, Andrés Iniesta och Carles Puyol hade en likadan klausul.

– Messi skrev på till 2021. Det var överenskommet att han efter den näst sista säsongen är fri att lämna gratis, säger han till Barça TV och fortsätter:

– Han har förtjänat den friheten att bestämma sin framtid, men han är väldigt Cule och jag är lugn. Xavi, Iniesta och Puyol hade samma klausul. Vi kunde inte ge Messi en annorlunda klausul, men jag upprepar, jag har inga tvivel om att han kommer stanna i många år.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com