Foto: Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån

Officiellt: Tomas Erixon blir ny tränare i GAIS

Publicerad: 2019-09-06 12:45 Superettan

GAIS har varit på jakt efter en ny tränare sedan Bosko Orovic fick sparken. Nu ansluter Tomas Erixon till tränarstaben.

Den 15 juli fick Bosko Orovic sparken. Sedan dess har assisterande tränaren Patrik Ingelsten lett GAIS. Men han har inte UEFA Pro-licens.

Nu meddelar Superettanklubben på sin officiella hemsida att Tomas Erixon ansluter till tränarstaben. Han kommer att dela huvudansvaret med Ingelsten.

– Sportrådet och styrelsen har varit väldigt nöjda med hur den nuvarande ledarstaben har fungerat under ledning av Patrik och det var också skälet till att vi ansökte om att få dispens från kravet på UEFA Pro-licensiering. Men sedan vi fick avslag på det så har vårt huvudspår varit att knyta till oss en tränare som är erfaren men som snarare kan komplettera vår nuvarande konstellation än att komma in och driva igenom ytterligare förändringar avseende hur truppen och laget arbetar. Nu är vi glada över att han kommit i mål med en kandidat som passar väldigt bra in på den beskrivningen, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i styrelsen, till hemsidan.

– I Tomas får vi in en kunnig person som kommer att fungera väl ihop med övriga ledare och som vi vet är duktig på att få spelare och lag att utvecklas. Patrik och Tomas kommer att ha ett delat ansvar för A-laget och under de kommande dagarna ska vi prata mer om hur uppgifterna ska fördelas under träningar och matcher. Nu känns det bra att vi har en bra och komplett ledarstab på plats och kan rikta hela vårt fokus på den uppgift som ligger framför oss, fortsätter han.

Tomas Erixon har skrivit på för resten av säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com