Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

"Olof Mellberg kostar lite mer än Henrik Larsson"

Publicerad: 2019-09-03 20:54 Allsvenskan

Pengarna för Emil Krafth hjälpte Helsingborgs IF att knyta till sig Olof Mellberg som ny tränare.

Helsingborgs IF presenterade Olof Mellberg som ny huvudtränare i eftermiddags. Det innebär en liten ekonomisk uppoffring eftersom Henrik Larsson inte kostade mycket.

– Det här kostar lite mer än Henrik Larsson, absolut. Men det kostar inte mer än vad vi haft för tränarkostnader tidigare. Vi hade inte klarat av att konkurrera om Olof Mellberg om han skulle begära ersättningar som vore annat än vad som är marknadsmässigt för ett lag i de nedre regionerna i allsvenskan som kämpar både med ekonomin och med annat, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Kvällsposten.

Emil Krafths övergång från Amiens till Newcastle innebar även pengar till HIF, vilket möjliggjorde värvningen av Mellberg.

– Det gör att vi har lite bättre muskler än vi trodde att vi skulle ha. Vi hade tänkt använda dem till annat men nu måste vi använda dem till det här. Vi har ett rätt mycket bättre transfernetto än vi hade räknat med, säger Azelius till Sportbladet.

Krafth är glad över att han kunnat bidra.

– Jag vet inte hur mycket pengar det handlar om som HIF fick. Men det är kul att man kan hjälpa en klubb som man spelat i och som man trivs jättebra i, säger Krafth till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com