Foto: Bildbyrån

Guardiola: "Trodde inte att Silva skulle bli så framgångsrik"

Publicerad: 2019-08-23 19:00 England

David Silva har representerat Manchester City i snart ett decennium - och under sina år i England har han motbevisat Pep Guardiola.

David Silva, 33, är inne på sin tionde säsong i Manchester City, Den spanske mittfältaren värvades från Valencia 2010 och har sedan dess skördat stora framgångar.

Pep Guardiola medger att han vid tidpunkten av värvningen inte var övertygad om att det skulle bli en succé.

– Du kan ha en bra säsong, men nästan tio säsonger, det är otroligt. För fansen, för mig är det ett privilegie med tanke på vad han gjort för klubben. Spelare som honom har hjälpt klubben att etablera sig i Premier League och Europa, säger Guardiola till Sky Sports.

– Men jag trodde inte att han skulle bli så framgångsrik eftersom att han är en teknisk spelare. Han är inte en tvåvägsmittfältare och min bild av engelsk fotboll innan jag kom hit var att han kanske skulle lida av det, men jag är glad att mitt första intryck har motbevisats.

Guardiola anser att Silva är en av de främsta han har jobbat med.

– Han är en av de mest tekniskt begåvade och intelligenta spelare att operera på små ytor, en av de bästa någonsin. Men han har fler kvaliteter. Han är en tävlingsmänniska och en vinnare.

Den nuvarande säsongen blir Silvas sista i City, har han tidigare berättat.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com