Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson: "Kommer inte lägga mer energi på de idioterna"

Publicerad: 2019-08-23 18:31 Allsvenskan

Henrik Larsson har lämnat Helsingborgs IF. Nu bryter den tidigare skyttekungen tystnaden.

Tidigare under dagen kom det överraskande beskedet att Henrik Larsson lämnar tränaruppdraget i Helsingborgs IF.

Anledningen var att "Henke" fick utstå verbala påhopp. Till Kvällsposten säger han att det främst handlar om påhopp på sociala medier.

– Det är de sociala medierna. När jag går på stan i Helsingborg är det inget annat än kärlek. Det är så det fungerar. Det är alltid lätt att trycka in något anonymt på en dator. Det är samhället vi lever i. Det är alldeles för enkelt att slänga ur sig vad som helst om mig. Sen om man gör det i affekt eller om man är ung, det lägger jag ingen värdering i, säger Larsson.

Men någon polisanmälan har inte gjorts.

– Nej, det har jag inte gjort. Jag tänker att jag inte ska göra det heller. Jag kommer inte att lägga någon mer energi på de idioterna där ute som väljer att hantera en besvikelse på detta sätt. Om jag ska polisanmäla och om polisen får tag i någon, då måste jag infinna mig... Och det har jag inte tid med. Jag har ingen lust med det heller. Det är viktigt för en klubb att skydda sina spelare och ledare i framtiden. Det är inte bara Helsingborg, utan det är andra klubbar också, säger han till Kvällsposten.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com