Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: Pär Hansson tvingas avsluta karriären

Publicerad: 2019-08-21 10:14 Allsvenskan


Helsingborgs målvakt Pär Hansson, 33, ådrog sig en nackskada i september 2018. Nu tvingas han sluta med fotbollen.

Helsingborgs IF meddelar på sin officiella hemsida att Pär Hansson inte kommer göra någon comeback efter sin skada, trots ihärdiga försök.

– Det är inget beslut som växt fram. Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet. Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta, säger Hansson till hemsidan och fortsätter: 

– Jag har gjort allt jag kan och känner väl lite att det inte finns mer att göra och det viktigaste för mig nu är att kunna leva ett normalt liv. Det är klart att det är jättejobbigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag är tacksam och stolt över allt jag varit med om. Allt från att jag kom hit som 14-åring till alla titlar, europaspel, vara proffs utomlands och landslaget. Hade någon sagt till mig när jag var tio år gammal att jag skulle göra 326 matcher för HIF:s A-lag skulle jag knappt trott på det själv.  Jag vill tacka alla supportrar, alla i och runt Olympia och klubben generellt. Jag vill bara säga att jag är stolt och tacksam över allt jag fått vara med om och jag både hoppas och tror att jag kommer följa den här klubben i hela mitt liv, säger han i den långa intervjun som i sin helhet kan ses i spelaren nedan eller genom att trycka här.

Pär Hansson hann spela 326 matcher och vann fem titlar med HIF:s A-lag samt två titlar med holländska Feyenoord.

– Pär är och har alltid varit ett föredöme både på och utanför planen. Han har alltid varit lojal och det är beklagligt att han tvingas avsluta en lång och framgångsrik karriär i förtid på grund av skada. Som kapten har han lett laget till fem titlar och europaspel så jag hoppas att så många som möjligt tar sig till Olympia den 30:e augusti för att ge Pär den avtackning han förtjänar, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com