Foto: Bildbyrån

Var på väg till Zaragoza - men Hallenius tvingas till Padova

Publicerad: 2011-08-05 10:43 Utlandsproffs

Linus Hallenius var nära en flytt till Zaragoza och spel i La Liga innan Genoa stoppade utlåningen på torsdagskvällen. Istället tvingas han till Serie B och Padova. "Det är såklart jävligt tråkigt", säger han.

Genoa har varit tydliga med att de återigen vill låna ut Linus Hallenius. Och 22-åringen har dragit till sig intresse från spanska Zaragoza - som varit i kontakt med anfallarens agent Hasan Cetinkaya.

– Zaragoza var drömmen. De sade att de bara har tre till fyra anfallare i truppen och att de skulle satsa på mig. Där hade jag i princip varit garanterad minst en plats på bänken varje match, säger Linus Hallenius till Sportbladet.

Efter två dagars förhandlingar stoppade Genoa affären. Istället kommer han att lånas ut till Padova i Serie B.

– Jag uttryckte min önskan att få gå till Zaragoza men för dem (Genoa) fanns det egentligen bara ett alternativ hela tiden. Jag är Genoas spelare och de vill att jag ska stanna i landet, lära mig kulturen, spelstilen och språket. De vägrade något annat, säger Hallenius.

Men flytten till Padova blir ett ekonomiskt lyft för Hallenius som får en sign-on-bonus av Padova.

– De har i princip gjort vad som helst för att få mig. Så det blir bättre både sportsligt och ekonomiskt än i Genoa, vilket är ganska sjukt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com