Foto: Djurgårdens IF

Emir Kujovic: "Ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Allsvenskan"

Publicerad: 2019-08-20 16:42 Allsvenskan

Djurgårdens stjärnvärvning Emir Kujovic har gjort sin första träning och är redo att göra allsvensk comeback.

Emir Kujovic, 31, skrev på för Djurgårdens IF under sista transferdagen för en vecka sedan.

Den allsvenska toppklubben köpte loss anfallaren från Bundesligaklubben Fortuna Düsseldorf.

Nu har den tidigare svenske landslagsmannen gjort sin första träning med Djurgården.

– Det kändes väldigt bra på träningen, väldigt spännande och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till allsvenskan och Djurgården också, så det kommer att gå bra det här, säger han till Fotbollskanalen.

Kujovic hade en tuff tid i Tyskland. Men det är nu det förgångna.

– Jag spelade ändå en hel del första året i andraligan, även om det var mycket inhopp, en hel del starter och mål. Man kan säga att jag bidrog till att vi gick upp. När vi gick upp visste jag att det skulle bli svårt och det var jag beredd på. De tog in många nya spelare och det är helt enkelt stor konkurrens, då det är en av de bästa ligorna i världen. Det blev som det blev, men jag tränade på hårt och höll mig ändå redo hela tiden. Det tog lite tid, men jag ville inte gå igenom samma sak igen med ett år kvar, säger han till Fotbollskanalen.

31-åringen är redo om tränarna behöver honom i seriefinalen mot Malmö FF.

– Om de vill att jag ska spela i nästa match kommer jag att göra det. Jag har tränat på rejält under försäsongen där nere och har inga skador. Det enda som fattas är matchtempo och det kan jag bara få genom matcher. Jag är redo, men sedan får vi se. Vi kommer att sitta ner med tränarna och fysteamet under närmaste dagarna och lägga upp det smart, säger Kujovic till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com