Foto: Privat bild.

Iljas Ahmedovs ovanliga flytt - till Gibraltar

Publicerad: 2019-08-18 20:45 Utlandsproffs

Iljas Ahmedov, 27, har bytt Vallentuna BK och division 3 mot proffsspel i Gibraltar med Europa Point FC. "Topplagen i serien håller bra nivå", säger han till Fotbolltransfers.com.

Gibraltar, som är ett brittiskt territorium beläget på södra delen av den Iberiska halvön, har en egen proffsliga. Dit har en svensk anfallare flyttat.

Fotbolltransfers.com kan berätta att Iljas Ahmedov lämnat Vallentuna BK för Europa Point FC. 27-åringen har redan hunnit debutera i Gibraltars högstaliga.

Att anfallaren hamnade i Europa Point är något av en tillfällighet.

– Det är en ganska rolig händelse faktiskt. Jag kom i kontakt med Julian Joachim (tidigare i bland annat Leicester City och Aston Villa) via en vän som skickade mig hans information. Jag hörde av mig till honom och han bad mig skicka in mitt cv samt video. Senare den kvällen ringde han tillbaka och förklarade hela processen om vad de sökte och hur de arbetade. Jag fick direktkontakt med hans kollega Elliot Fountain som bjöd över mig till provspel i England, säger Ahmedov till Fotbolltransfers.com.

– Jag spelade två matcher där och gjorde tre mål och tre assist. Därefter åkte jag till Gibraltar för att träffa laget och träna innan allt blev klart. Jag gjorde min debut i ligan i onsdags mot Lions Gibraltar, fortsätter 27-åringen.

Vad skulle du säga om nivån på fotbollen?

– Svårt att säga, men jag skulle nog säga att topplagen i serien håller bra nivå. Ta Europa FC som exempel, som vann ligan 2016 och ställdes mot svenska AIK och förlorade 0-1 hemma och 1-0 borta.  Då vi har nya ägare i klubben och rätt så nytt lag så har vi inte riktigt blivit testade ännu, men vi ställs mot Europa FC den 15 september. Då får vi se vart vi står.

44-årige Julian Joachim spelar fortfarande och tillhör Europa Points trupp. Han gjorde 42 mål på 155 matcher i Premier League fram till tidigt 2000-tal.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Spelarprofiler

Klubbar