Foto: Darren Staples/Bildbyrån

Agenten om Perisics flytt - och Contes ilska

Publicerad: 2019-08-16 13:55 Övriga Europa

Ivan Perisic tvekade till en början, men bestämde sig till slut för Bayern München, berättar agenten.

Den kroatiske yttern Ivan Perisic, 30, tillbringar säsongen 2019/2020 i Bayern München på lån från Inter. Därefter har den tyska storklubben en köpoption.

Nu berättar agenten France Jurcevic om värvningsprocessen.

– Perisic är väldigt, väldigt glad, Bayern är den bästa klubben. Ivan är mer än nöjd med klubben och allt annat. Inter är också exceptionellt, men det här är ett steg framåt för honom. Gällande en eventuell återkomst, man ska aldrig säga aldrig men jag kan inte svara på det. Conte var förvånade när Ivan sa att han skulle lämna. Det gick till så här: efter att det i pressen rapporterats att han (Conte) inte längre räknade med Ivan, gick Conte fram till honom på träningen och sa att han var arg på journalisterna som skrev detta nonsens, säger agenten till Sportske.

– Men Bayern förändrade allt. Det är sanningen. När den tyska klubbens bud kom var Ivan självklart intresserad, men det är sant att vi tyckte att det hade varit fantastiskt om övergången varit permanent. Det enda problemet var att det var ett lån. Vi tillbringade hela natten tillsammans, pratade och övervägde allt. Vid ett tillfälle sa Ivan: "Jag är en krigare, jag tror på mig själv, jag ska till Bayern. Jag vet att det här är rätt steg för min karriär." Tiden var för inne för hans del. Nu får han spela på sin rätta position. Det här är faktorerna som fick honom att acceptera Bayerns erbjudande.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com