Foto: Bildbyrån

Effenberg om Coutinhos potentiella ankomst: "En risk"

Publicerad: 2019-08-15 14:17 Övriga Europa

Bayern München-profilen Stefan Effenberg är inte särskilt positiv till en värvning av Barcelonas mittfältare Philippe Coutinho.

Barcelona bekräftade i dagarna att Bayern München visar intresse för den brasilianske mittfältaren Philippe Coutinho, 27.

Stefan Effenberg, tidigare mittfältare i Bayern, tror inte att Coutinho är lösningen på deras problem.

– Coutinho känner varken till Bundesliga eller (tränaren Niko) Kovac, han pratar inte tyska och spelar i en spansk toppklubb men är inte startspelare. Han har bara spelat 90 minuter i 38 av lagets La Liga-matcher, gjort fem mål och två assist, säger Effenberg enligt Goal.com.

– Coutinho har stora kvaliteter men en flytt till Bayern är en risk. Bayern behöver någon som kan hjälpa till omedelbart, inte behöver tid att anpassa sig, det är inte en risk. Och det finns en bättre lösning än Coutinho enligt mig.

Juventus anfallare Mario Mandzukic, 33, uppges vara på väg in, vilket Effenberg ger sin syn på.

– Mandzukic hade varit den näst bästa värvningen (efter Perisic), och han hade hjälpt Bayern dit de vill, på toppen av Europa. Bayern kommer plötsligt att ha en chans att vinna Champions League, och vi kommer inte att behöva prata om Leroy Sané eller Timo Werner. Han har stor erfarenhet, känner till Bundesliga och känner Kovac väl.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com