Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Rivaldo: "Inte ett svek om Neymar går till Real Madrid"

Publicerad: 2019-08-15 10:13 Övriga Europa

Neymars vara eller icke vara i Paris Saint-Germain är en stor snackis. Nu uttalar sig den brasilianske legendaren Rivaldo.

Neymar, 27, vill lämna Paris Saint-Germain och är inställd på att återvända till Barcelona.

Men att döma av den senaste tidens rapporter är en flytt till Real Madrid inte utesluten. Den tidigare världsstjärnan Rivaldo ger nu sin syn på spekulationerna kring sin landsman.

– Det har varit många rykten om vilka av klubbarna som förhandlar om Neymar, Real Madrid och Barcelona, som behöver honom mest. Men Neymar är en så talangfull spelare att han skulle vara till nytta för vilket lag som helst. Självklart skulle jag föredra att se honom tillbaka i Barcelona men om han hamnar i Real Madrid hade det också varit ett stort steg för honom, säger Rivaldo till Betfair och fortsätter:

– Tydligt är i alla fall att han vill lämna PSG. Med två spanska klubbar som tävlar om honom borde han vara mer ivrig att lämna Paris. Om Zinedine Zidane värvar Neymar till Real Madrid kommer jag inte att se det som ett svek. Neymar lämnade Barcelona för att skriva på för PSG och kan nu flyga till Madrid, så det är inte samma om han lämnat Barcelona för Madrid. Han måste också vara professionell, men om han får chansen att återvända till en plats där han tidigare var lycklig och var han känner större delen av spelarna, då hade han älskat att gå till Barcelona. Men det hänger på Barcelonas erbjudande. PSG kommer inte att acceptera ett lägre erbjudande från Barcelona bara för att Neymar föredrar att gå dit. De vill inte förlora pengar och kommer uppenbarligen att acceptera det bästa erbjudandet som finns på bordet.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com