Foto: Murad Sezer/Bildbyrån

Liverpool vann europeiska supercupen efter straffdrama

Publicerad: 2019-08-15 04:01 Övriga Europa

ISTANBUL. Liverpool tog säsonges första titel efter seger mot Chelsea i den europeiska supercupfinalen. En av matchhjältarna blev tvåmålsskytten Sadio Mané. "Vi förtjänade att vinna titeln", säger han.

För två veckor sedan förlorade Liverpool mot Manchester City i den inhemska motsvarigheten till supercupen, FA Community Shield. Igår kväll fick de en ny chans att vinna, och den här gången gick det bättre. Champions League-mästarna Liverpool besegrade Europa League-vinnarna Chelsea efter straffar. 2-2 efter förlängning och sedan 5-4 i straffläggningen.

Två gånger om spelade Roberto Firmino fram Sadio Mané, som blev utnämnd till matchens spelare.

– Det var väldigt viktigt för oss att vinna den här titeln eftersom alla är här för att vinna. Vi vet att vi inte gjorde vår bästa match men det är normalt, det är en del av fotbollen, berättade han efteråt.

– Jag tror ibland att man inte behöver spela 100 procent eller att vara fysiskt redo till 100 procent för att vinna. Jag tycker att vi hade rätt inställning och vi gav allt tills matchen tog slut. Vi förtjänade att vinna. Vi är verkligen stolta och väldigt glada.

Matchen spelades på ett fullsatt Vodafone Park i Istanbul, med mängder av Liverpoolfans på plats.

– Atmosfären i arenan idag var otrolig, som alltid när Liverpool spelar. Jag tror att vi har de bästa fansen i världen. De ger oss mer motivation hela tiden på planen. Tillsammans kommer vi att fortsätta att vinna fler saker.

Även Liverpools tränare Jürgen Klopp hyllade fansen.

Atmosfären i arenan var otrolig. Det visar igen hur stor den här klubben är. Jag vet inte hur många fans som är från Istanbul men vi säger tack till Istanbul eftersom det var en utmärkt atmosfär, sa Klopp på presskonferensen efter matchen, som Fotbolltransfers.com närvarade på.

– Jag visste inte innan matchen hur stort det här skulle kännas men nu vet jag, och det är fantastiskt. Jag frågade James Milner och Jordan Henderson efter matchen om hur stort folk tycker den här titeln är och de sa att det är en riktigt titel som även kommer upp på Melwoods väggar (Liverpools träningsanläggning), vilket är bra.

En annan matchhjälte blev målvakten Adrián, som räddade den sista straffen. Han värvades in så sent som för tio dagar sen och fick chansen i mål efter Alisson Beckers skada.

– Jag vet inte var Adrián var för två veckor sedan när vi spelade mot Manchester City. Han gjorde en otroligt match idag, han gjorde några otroliga räddningar. Båda målvakterna gjorde det men det var mer överraskande för Adrián eftersom han gjort det utan några förberedelser. Jag vet inte när han spelade sin sista match för West Ham om jag ska vara ärlig, det var nog ett tag sen. Att rädda straffen var som grädden på moset och det var underbart. Han hjälpte oss mycket och han kan vara stolt över det han gjorde ikväll, sa Klopp.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com