Foto: Murad Sezer/Bildbyrån

Lampard besviken: "Vi var det bättre laget"

Publicerad: 2019-08-15 04:00 Övriga Europa


ISTANBUL. Chelsea föll på straffar i europeiska supercupen. Men trots besvikelsen ser managern Frank Lampard många ljusglimtar.

1-1 efter 90 minuter. 2-2 efter 120 minuter. Liverpool satte alla sina fem straffar. Chelsea föll i en jämn tillställning när Tammy Abraham stegade fram och sköt matchens sista spark. Adrian räddade anfallarens svaga straff.

– Jag kände att vi var det bättre laget - en del otur och dåliga avslut, där måste vi vara mer kliniska. Min övergripande känsla är stolthet för insatsen och glädje. Jag gillar inte att förlora - vi ville vinna den här matchen, men vi hade mycket otur i dag. Det är ett väldigt gott tecken för oss, säger managern Frank Lampard på presskonferensen efteråt som Fotbolltransfers.com närvarade på.

– Det var en väldigt bra prestation mot ett lag som byggt i flera år. Det jag såg i dag är saker jag vill se i ett lag - arbetsmoral och längtan, hur vi håller i bollen och rör oss. Jag tycket att alla spelare gav allt och vi hade otur, det är så med straffar, säger 

Chelsea-managern vägrar skylla förlusten på straffsumparen.

– Jag sa till Tammy att inte oroa sig. Jag har varit där, jag har missat straffar. Vad jag vill är att de unga spelarna kliver fram och gör det (tar straffar). Han kommer tillbaka starkare, säger Lampard.

Just Tammy Abraham tillsammans en annan ung spelare, Mason Mount, gjorde pigga inhopp.

– De tillförde en extra dimension när de kom in och vi hade otur som inte gjorde mål, säger Lampard.

Chelseas mittfältsmotor N’Golo Kanté, som nyligen kom tillbaka från skada, var en av matchens främsta spelare.

– Han är en fantastisk spelare och karaktär. När han går in på planen är han ödmjuk men en maskin och självklart kommer han vara oerhört viktig för oss. Han har inte tränat mycket, har en svullen vrist, men lyckades spela 120 minuter. Ni såg i dag vad han tillför laget. Han kommer vara stor för oss, säger Lampard.

Nyförvärvet Christian Pulisic gav också positiva besked i Istanbul.

– Det kommer mer från Pulisic. Vi måste komma ihåg hans ålder, han är bara 20. Det tog honom ett tag att komma in i matchen, men när han gjorde det såg vi vilken spelare han är och det är ett positivt tecken för klubben, säger Lampard på presskonferensen och hyllar två spelare till:

– Jag älskade insatserna från Jorginho och Emerson. När man tänker att det är 120 minuter, två spelare som båda spelade i söndags, de var lagets ledare. Ingen spelare underpresterade i dag.

Uefas supercup är en match mellan vinnaren av Champions League och vinnaren av Europa League.

Målskyttar:
0-1, Olivier Giroud (36 min)
1-1, Sadio Mané (48 min)
2-1, Sadio Mané (95 min)
2-2 , Jorginho (101 min, straff)

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com