Foto: Djurgårdens IF

Bergstrand: "Alla vet vilka enorma kvaliteter Kujovic besitter"

Publicerad: 2019-08-14 15:06 Allsvenskan

Emir Kujovic förstärker Djurgårdens IF mitt under brinnande guldstrid. Nu uttalar sig tränaren Kim Bergstrand.

Emir Kujovic, 31, blev under tisdagskvällen klar för Djurgårdens IF. Anfallaren kommer närmast från en sejour i tyska Fortuna Düsseldorf.

Till DIF:s hemsida ger tränaren Kim Bergstrand sin syn på värvningen.

– Alla som har följt svensk fotboll över tid vet vilka enorma kvaliteter Emir besitter. Hans sista år i Sverige var ju magiskt bra på alla sätt och vis och han tog sig till och med in i landslaget. Sedan har han skaffat sig erfarenhet utomlands, inte fått så vansinnigt mycket speltid men när jag och Tolle träffade honom i början av juni var han oerhört vältränad, klok och kunder värdera sin situation bra. Han vet precis vad Djurgården står för så jag tror att om vi ger honom tid att komma igång och få bygga upp sig så blir det en väldigt bra förstärkning för oss. Både på kort och kanske framför allt på lång sikt, säger Bergstrand och fortsätter:

– Det känns rejält och han vet vad det handlar om. Även om han inte fått spela så mycket har han varit i en tysk klubb där man tränar väldigt hårt och har riktigt tuff konkurrens. Tyska ligan är intressant så han har väldigt mycket erfarenheter med sig när han börjar träna med oss i nästa vecka.

Kujovic har ett förflutet i bland annat KAA Gent och IFK Norrköping.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com