Foto: Bildbyrån

Virgil van Dijk: "Vi kommer göra allt för att lyfta pokalen"

Publicerad: 2019-08-13 23:32 Övriga Europa

Det är två engelska lag som imorgon gör upp om den europeiska supercupen. Blir det Champions League-mästarna Liverpool eller Europa League-vinnarna Chelsea som lyfter ännu en europeisk pokal?

Premier League-säsongen har redan dragit igång men Chelsea och Liverpool befinner sig i dagsläget i Istanbul och Turkiet för att spela årets upplaga av den europeiska supercupen. Fotbolltransfers.com närvarade vid presskonferensen där bland annat Liverpools mittbacksklippa Virgil van Dijk svarade på frågor om finalen.

– De känner till oss och vi känner till dem. Men det viktigaste är att det bara är en match, det är en final och allt kan hända. Vi vet att vi precis börjat säsongen, alla kommer tillbaka från uppehåll. Men alla borde vara redo. Vi är redo och vi ser fram emot det. Vi vill vinna titeln och vi kommer att göra allt vi kan för att få lyfta pokalen.

Matchen döms av fransyskan Stéphanie Frappart. För första gången får en kvinnlig domare döma en europeisk toppmatch.

– Jag tycker att kön är irrelevant här. Om kvalitén finns där, vilket det gör för annars hade hon inte blivit utnämnd, så spelar det ingen roll. Hon har gjort många bra matcher och de har nog gjort rätt (som låter henne döma), förklarade van Dijk.

Beslutet hyllas av fler än den holländske mittbacken.

– Äntligen! Det är dags att det hände. Det finns så många saker runtom i världen där vi inte är smarta nog att ta rätt beslut men i det här fallet är det ett väldigt smart beslut att vi äntligen kan låta en kvinna döma en viktig final inför flera miljoner tittare. Vi får försöka att inte göra matchen svårare än den redan är, så jag kommer försöka visa upp mig från min bästa sida. Annars kommer min mamma att bli arg, berättade Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Liverpool ses som favoriter i morgon men det är inget Klopp vill fokusera på.

– Jag visste faktiskt inte att alla förväntade oss att vinna. Det är inget problem att folk tycker saker om oss. Vi respekterar Chelsea mycket. Vi såg matchen mot Manchester United och om du bara tittar på resultatet har du ingen aning om hur matchen såg ut. Men de spelade väl och gjorde en bra match.

– De har gått igenom en del förändringar, de har en ny tränare, de har tappat Eden Hazard och hämtat in Christian Pulisic och alla unga spelare så som Tammy Abraham och Mason Mount. Det är verkligen ett intressant lag med en bra plan. Frank Lampard gjorde ett utmärkt jobb i Derby förra året. Han förändrade hur de spelade fotboll i Championship. Det var verkligen svårt att vara framgångsrikt men han gjorde det. Nu är han i Chelsea, allt är nytt och de kan vinna sin första titel tillsammans. De kommer att vara 100 procent redo men vi måste också vara redo men vad folk tycker om matchen är inte viktigt. Det hjälper inte och det som inte hjälper får vi ignorera.

Frank Lampard, som tog över tränarjobbet i sin gamla klubb Chelsea inför den här säsongen, är själv optimistisk inför morgondagens final.

– Det är jag eftersom jag tror på spelarna och jag tror på det faktum att vi är här i finalen för att vi förtjänar att vara här. Det är spelarnas och klubbens prestation under förra säsongen, inte min egen, men jag är väldigt glad över att träna det här laget, sa Lampard på presskonferensen.

– Men jag är också väl medveten om kvalitén på motståndarna. Liverpool är ett lag som välförtjänt vann Champions League och som har fantastiska tränare och spelare. Vi vet att det kommer att bli ett test men ja, jag tror på min spelare och om vi kan spela maximalt kan vi vinna matchen.

Matchen spelas imorgon, onsdag, klockan 21.00.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com
Spelarprofiler

Klubbar