Foto: Peter Cziborra/Bildbyrån

Fulhams frustration efter Sessegnon-affären: "Kunde inte köpa spelare"

Publicerad: 2019-08-12 19:11 England

Fulham är irriterade på lokalkonkurrenten Tottenhams agerande på deadline day vad gäller Ryan Sessegnons flytt.

Tottenham värvade jättetalangen Ryan Sessegnon, 19, från Fulham på deadline day.

Fulhams vice ordförande Tony Khan menar att det faktum att affären blev klar på deadline day satte käppar i hjulet för hans klubb.

– Vi kunde inte köpa några spelare eftersom affären dröjde. När jag slutligen fick ett bud var det så löjligt lågt att jag tydligt klargjorde att vi inte tänkte släppa honom för ett öre mindre än vad vi begärde. Och så blev det, säger Khan till klubbens officiella hemsida.

Fulham var sugna på att värva Chelseas mittback Michael Hector, men Sessegnon-affären gick i hamn så sent att fick man nöja sig med att låna in spelare för att följa Financial Fair Plays regelverk.

– Vi var så långt ifrån varandra att jag var redo att ha kvar Ryan nästa säsong också. Vi fick till slut vartenda öre vi bett om, men jag önskar att det gått snabbare. Folk har sagt: ”Du visste att du skulle få de pengarna. Varför spenderade du dem inte?” Nej. Inte förrän jag hade varje öre i handen tänkte jag spendera något. Det vi gjorde på deadline day (inlåningar) påverkades rejält av försäljningen på deadline day.

Sessegnon lämnade för 25 miljoner pund, motsvarande 289 miljoner kronor, och signerade ett sexårskontrakt med Tottenham.

Daniel Karlsson
info@fotbolltransfers.com