Foto: IFK Göteborg

Aiesh nobbade flytt utomlands: "Därför valde jag IFK Göteborg"

Publicerad: 2019-08-11 13:16 Allsvenskan

IFK Göteborg presenterade Hosam Aiesh i går kväll. Nu berättar yttern varför han tackade nej till en utlandsflytt.

Det har bland annat ryktats om PSV Eindhoven, Basel, Amiens, Rostov och en rad klubbar i engelska Championship.

Men till slut valde Hosam Aiesh, 24, att lämna Östersunds FK för allsvenska konkurrenten IFK Göteborg.

– För det första blev det jättemycket snack om IFK Göteborg i början av allsvenskan, vilken fotboll de spelade. Från att alla hade räknat bort dem, alla trodde att de skulle åka ur eller hamna på kvalplats. Men de har Poya (Asbaghi, tränare) och en ny assisterande tränare (Ferran Sibila) med en jättebra ledning runtomkring. Det kändes bara som att det här är ett projekt som jag hade kunnat vara med på. Ett liknande projekt som Östersund, säger Aiesh till Göteborgs-Posten.

Aiesh hymlar inte om att han är överraskad av den fina säsong Blåvitt gjort hittills.

– Jag var en av de som hade tippat dem där nere, men de chockad mig! Spelarna har varit fantastiska. Jag har kollat på två, tre matcher och fansen på Ullevi ... Det har varit jättemånga fans! Nästan fullsatt varje gång. Det känns som att det är något stort på gång här. Jag vill vara med, bidra och göra succé i den här klubben, säger han till GP.

Den offensiva yttern medger att han nobbade en flytt utomlands och andra allsvenska klubbar.

– Jag tackade för det första nej till MLS, jag fick ett bud därifrån. Och det fanns intresse utomlands. Sedan stod det att det fanns intresse från allsvenska toppklubbar också - det stämmer. Jag fick mer eller mindre ett kontrakt från vissa lag, säger Aiesh till GP.

Aiesh betonar att han ville ta chansen att jobba ihop med Poya Asbaghi och Ferran Sibila. Och förklarar varför han tackade nej till ett utlandsäventyr.

– Jag vill inte bli en fotbollsspelare här i Sverige som sticker bara för att sticka och sedan kommer tillbaka efter två år och fastnar i allsvenskan igen. När jag väl går utomlands så vill jag gå ut – och stanna. Många fotbollsspelare är rätt giriga på att gå utomlands. Det står i tidningar och så signar man för en jättestor klubb. Sedan spelar man inte och så kommer man tillbaka till Sverige och avslutar i något bottenlag i allsvenskan – för att man har tagit steget för snabbt. Östersund till IFK Göteborg, jag tycker att det är ett bra steg, säger han till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com