Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Kacaniklic: "Jag har hittat glädjen igen i Hammarby"

Publicerad: 2019-08-11 12:20 Allsvenskan

Den tidigare landslagsmannen Alexander Kacaniklic har hittat tillbaka till glädjen i Hammarby.

Efter ett par tuffa år utomlands valde Alexander Kacaniklic, 27, att skriva på för Hammarby IF inför den här säsongen.

I en intervju med SportExpressen betonar yttermittfältaren att det verkligen var rätt klubbval för honom.

– Jag pratade lite med Jesper Jansson tidigare och det här är lite nytt för mig eftersom att jag vaknar varje morgon och längtar efter att åka och träna fotboll. Det var länge seden jag kände så. Varje morgon vill jag ta mig till Årsta så snabbt jag kan. Jag trivs väldigt bra här och vi har ett riktigt bra gäng i Hammarby, säger Kacaniklic till tidningen.

I Stockholmsklubben har Kacaniklic hittat glädjen igen.

– Ja, absolut. Jag har hittat glädjen igen i Hammarby och den är viktig för en fotbollsspelare. Jag längtar efter att komma till träningen och gör saker hela tiden med ett stort leende. Man är positiv. Jag har varit på en väldigt hög nivå tidigare både i Premier League och i landslaget men jag har också varit väldigt långt nere. Jag har sett båda delarna av fotbollslivet, nu tar jag vara på glädjen. När jag var i England så tog jag det för givet, det blev en vana att möta ett Premier League-lag. Jag uppskattade inte glädjen lika mycket då men sedan jag kom till Hammarby så uppskattar jag allt igen, säger han till SportExpressen.

Den tidigare landslagsmannen hymlar dock inte om att det var en omställning att komma till Allsvenskan.

– Det är tufft att komma tillbaka. Jag spelade aldrig i allsvenskan, men att komma tillbaka till Sverige var inte mitt mål. Men jag var tvungen att göra det, jag var i ett läge där det antingen var så att min karriär skulle hacka eller så kunde jag ta ett steg tillbaka och ge det en chans för att sedan komma ut igen, säger 27-åringen till SportExpressen.

Kacaniklic har gjort fem mål och fyra assist på 15 allsvenska matcher så här långt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com