Foto: IFK Göteborg

Officiellt: Tobias Sana klar för IFK Göteborg

Publicerad: 2019-08-10 21:30 Allsvenskan


Tobias Sana, 30, lämnar danska AGF Århus. Den tekniske yttermittfältaren är tillbaka i IFK Göteborg.

IFK Göteborg bekräftar nu på sin officiella hemsida att Tobias Sana återvänder till klubben. 30-åringen köps loss från danska klubben AGF Århus.

– Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka. Nu var första gången jag fick frågan sedan jag lämnade för Ajax 2012 och jag kände direkt att jag vill ta den här möjligheten. Jag har pratat med folk i IFK Göteborgs ledning, med familj och vänner om vad det innebär att jag kommer tillbaka. Jag förstår och respekterar att det lär bli reaktioner och att folk har sina åsikter, säger han till hemsidan.

Sana har signerat ett kontrakt över säsongen 2022.

– Tobias har kvaliteter och erfarenheter som kommer att ge oss mycket både på och utanför fotbollsplanen. Framförallt har han en god förmåga att skapa målchanser för sig själv och sin omgivning på ett sätt som passar oss väldigt väl, säger tränaren Poya Asbaghi.

När Tobias Sana spelade för Malmö FF hamnade han i en situation i en bortamatch på Gamla Ullevi där han kastade en hörnflagga mot publiken. Detta efter att ett knallskott kastats mot honom.

– Jag blev jäkligt rädd och oerhört chockad. Sedan var det fel och dumt av mig att kasta hörnflaggan och det är givetvis något jag ångrar, men jag har gått vidare och lagt det bakom mig. Förhoppningsvis kan alla supportrar, tillsammans med mig, blicka framåt. Jag kommer att försöka visa varje dag ute på planen vad det betyder för mig att spela för Blåvitt, att vara tillbaka på Kamratgården, att åter få tillhöra klubben i mitt hjärta. Dessutom vara ett stöd och bidra med mina erfarenheter till alla unga spelare som finns i truppen, säger Sana.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com