Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Kalmars sportchef: "Vi räknar med ytterligare två spelare"

Publicerad: 2019-08-10 18:50 Allsvenskan

Kalmar FF har gjort klart med Jesper Manns. Nu jobbar sportchefen på fler nyförvärv.

I en intervju med klubbens hemsida berättar sportchefen Jesper Norberg att Kalmar FF hoppas kunna göra fler värvningar i sommar.

– Vi jobbar, precis som innan, väldigt intensivt. Det innebär att vi tittar på en mängd alternativ och kartlägger olika spelare som passar in i de kriterier vi söker. Det är ett dygnet-runt-arbete där det främst är jag och Jörgen Petterson som kämpar på med det. Sedan tittar jag på ekonomiska förutsättningar parallellt och i slutet av processen blir även Magnus involverad. Vi är nära lösningar på ett par håll men jobbar också parallellt med andra alternativ om något inte skulle falla på plats, så vi är förberedda då saker kan ändra sig snabbt, säger han och fortsätter: 

– Så det är ganska många spår igång samtidigt. Vi räknar med att ytterligare två spelare kommer att ansluta innan fönstret stänger. En viktig parameter är att försöka hitta spelare som, förutom på kort sikt kan vara med och lyfta laget, också kan vara möjliga att ha kvar hos oss även efter denna höst. I en del fall kanske det inte blir så men det är något vi försöker arbeta efter. Det är då också, såväl lång som kortsiktigt, viktigt att vi rekryterar spelare med andra egenskaper än dem vi har i truppen just nu. Så vi får fler verktyg att jobba och välja mellan.

Jesper Manns värvades från IF Elfsborg på lördagen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com