Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Jake Larsson kan bli rekorddyr: "Jättestort intresse"

Publicerad: 2019-08-07 20:30 Allsvenskan

Jake Larsson är ett hett villebråd bland utländska klubbar. Nu uttalar sig Örebro SK om intresset för talangen.

Jake Larsson, 20, skrev i februari på för Örebro SK, dit han kom från Hammarby IF:s U19-lag. I sin debutsäsong i Allsvenskan har yngligen så här långt noterats för sex mål på 15 matcher.

Prestationerna i ÖSKs tröja har inte passerat obemärkt förbi, vilket klubbens vice direktör bekräftar i  en intervju med Nerikes Allehanda.

– Det är en spelare med exceptionella egenskaper som är i en ålder som är intressant för köpande klubbar och han har presterat fantastiskt bra. Det ska otroligt mycket till om det inte skulle bli klubbens dyraste försäljning, säger Simon Åström.

Tidningen skriver att Wolverhampton och Dynamo Dresden var på plats under måndagens möte med IFK Göteborg.

– Det är klart att det finns ett jättestort intresse för honom. Det är många klubbar som har varit här och det är många som har hört av sig och ställt frågor. Men än så länge har vi inte fått ett bud som är på en nivå som vi är beredda att acceptera, säger Åström till NA.se.

Örebro öppnar för att sälja Larsson, så länge budet är tillfredsställande.

– Vi vill ha rätt betalt om vi ska sälja honom och dit har vi inte kommit med någon klubb ännu. Vi har inte någon brådska att sälja honom. Han är en fantastisk kille som presterar otroligt bra för oss i ÖSK. Och vi har även ett långt avtal med honom. Så det är ingen spelare som vi känner någon panik över att få i väg på en försäljning. Får vi ett tillräckligt bra bud så är vi beredda att sälja men blir han kvar så har vi en fantastiskt fin spelare kvar i ÖSK.

Larssons avtal med ÖSK sträcker sig över säsongen 2021.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com