Foto: Carl Recine/Bildbyrån

"Maguire är inte på samma nivå som Van Dijk"

Publicerad: 2019-08-06 11:33 England

Harry Maguire är numera världens dyraste back. Men Manchester Uniteds nyförvärv är inte lika bra som Virgil van Dijk, enligt Stan Collymore.

Manchester United gjorde i går klart med Harry Maguire. 26-åringen har köpts loss från Leicester City för 80 miljoner pund.

Den engelske landslagsmannen är numera världens dyraste back. Virgil van Dijk, 28, kostade Liverpool 75 miljoner pund.

Den tidigare Premier League-anfallaren Stan Collymore menar dock att Van Dijk är klart bättre.

– Manchester United fick äntligen sin man på måndagen då Harry Maguire värvats för 80 miljoner pund, men de betalade dubbelt så mycket än vad han är värd. Jag gillar och respekterar Englands back Maguire, som är en väldigt bra spelare, ledare och har inflytande i omklädningsrummet. Men 26-åringen är inte på samma nivå som Liverpools holländske back Virgil van Dijk, säger han till Daily Mirror.

– För en brittisk mittback med ledarskapsegenskaper passar Harry in. Men om man vill ha den bästa kvaliteten för att pusha mot en titel eller Champions League, då är Van Dijk din man. Även i en dyr marknad är Maguire överprisad och United har betalt dubbelt än hans realistiska värde enligt mig och gjort honom till den dyraste försvararen, fortsätter Collymore.

Van Dijk menar samtidigt att Maguire får räkna med en ökad press då han passerat honom som världens dyraste.

– Priset kommer med press, men det förändrar inte särskilt mycket eftersom man alltid har press i storklubbar som Man United. Det är inte enkelt att helt stänga av all press. Många saker är viktigare än att spela fotboll. Man måste njuta av det, men pressen kommer alltid finnas där, säger han enligt Sky Sports.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com