Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Alibek Aliev klar för Varbergs BoIS

Publicerad: 2019-08-01 16:38 Superettan

Örgryte IS släpper Alibek Aliev. Anfallaren har skrivit på för toppkonkurrenten Varbergs BoIS.

Varbergs BoIS, som just nu toppar Superettan, meddelar på sin officiella hemsida att Alibek Aliev är klar för klubben.

Den 22-årige anfallaren ansluter från konkurrenten Örgryte IS.

– Hösten i Superettan är väldigt lång, vi har en hel del skavanker offensivt som idag klarar sig undan riktiga skador med nöd och näppe, det är en hälsena och någon magmuskel som krånglar lite. Sen vill vi öka konkurrensen på anfallssidan och på så sätt också öka både kvalité och intensitet i träning samt få valmöjligheter och kunna göra något i matcherna, säger managern Joakim Persson till hemsidan och fortsätter:

– Vi har varit skadefria i stort sett hela våren så vet vi att på hösten så kan det dyka upp skador. Så Alibek är en spelare som både kortsiktigt och långsiktigt är spännande för oss. Han är stor, jobbar hårt och är en bra avslutare. Han har en lite tyngre period bakom sig, inte fått så mycket speltid i ÖIS men vi ser det som en spelare som kan bli spännande för vår del. Han passar in både åldersmässigt samt att han har mycket han vill bevisa. Så jag tror det passar bra in i vår grupp. Sen att det blir mer spets och konkurrens om positionerna tror jag gynnar alla i slutändan.

Aliev är nöjd med sin övergång.

– Det känns bra. Jag var inte med på det alls egentligen, jag hade precis tränat och sen sa min agent att jag skulle hoppa in i bilen. Han sa inte var och inte vilken klubb heller, så jag fick ta fram telefonen och kolla på kartan vilka klubbar det finns i närheten, säger han med ett skratt.

– Det har gått jättefort, jag var inte alls med på det själv. Jag är nästan lite småchockad när vi svängde in mot Varberg. Det är en väldigt trevlig klubb, mer som en familj och väldigt sköna grabbar som hälsar mig välkommen och så, så jag har fått ett bra första intryck, fortsätter anfallaren.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com