Foto: Bildbyrån

Inget konkret på Ranégie - Häcken vill behålla Chibuike

Publicerad: 2011-08-01 10:52 Allsvenskan

BK Häckens succéduo Mathias Ranégie och John Chibuike har gått om Mohamed och Teteh Bangura i poängligan. Men sportchefen Sonny Karlsson har inga konkreta bud på Ranégie och vill förlänga med Chibuike.

BK Häcken tog en ny imponerade seger igår kväll när Syrianska FC besegrades med 4-0 på hemmaplan. Mathias Ranégie och John Chibuike gjorde nya mål. Den förstnämnde ett och den andre två.

– Vi är ganska bra synkade. John går mer i djupled nu och låter mig komma ner och hämta boll. När han är i bra form är jag också oftast det. Han är irrationell och öppnar upp luckor. Jag kan tycka att han kladdar på bollen lite väl mycket ibland, men han är ändå jävligt duktig, säger Ranégie till Sportbladet.

Totalt har de tillsammans gjort 28 poäng för Häcken och gått om Mohamed Bangura och Teteh Bangura - som tillsammans gjort 26 poäng.

Men nu vill Ranégie - som gjort 15 allsvenska mål - ta nästa kliv och komma till en större liga.

– Vad som händer bakom kulisserna vet jag inte, men buden har väl inte varit tillräckligt bra. Fortsätter jag bara göra mål så kanske det händer något innan fönstret stänger (31 augusti), säger han.

Sportchefen Sonny Karlsson är dock förtegen om intresse - men förtydligar ändå läget.

– Vi har inget konkret att ställning till.

Chibuike har kontrakt över nästa säsong också men Häcken vill förlänga. Något 22-åringen hittills inte velat göra.

– Då är det inte mycket vi kan göra. Antingen spelar han ut kontraktet eller så händer det något längs vägen, säger Karlsson.

Nigerianen vill vidare och fotbolltransfers.com har tidigare avslöjat att FC Köpenhamn och Rosenborg visat intresse för honom.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com