Foto: Östers IF

Officiellt: Östers IF värvar James Keene

Publicerad: 2019-07-17 13:07 Superettan

Den engelske anfallaren James Keene, 33, är tillbaka i svensk fotboll. Han har skrivit på för Östers IF.

Östers IF bekräftar på sin officiella hemsida att James Keene är klar för klubben.

Den engelske anfallaren ansluter som bosman från sydafrikanska Bidvest Wits.

– Vi är väldigt glada att James väljer att fortsätta sin karriär i Östers IF. Vi har velat förstärka truppen med erfarenhet, karaktär och attityd och det är tre ord som personifierar James Keene, säger tränaren Christian Järdler till hemsidan och fortsätter: 

– Han är snabb, stark i kroppen, bra både felvänd som kombinationsspelare och vass i djupled och är rejäl i boxen. Han besitter också en defensiv spelförståelse och arbetar otroligt hårt. James målsnitt är stabilt och under sina år i Sydafrika snittade han mål i var tredje match.

33-åringen är nöjd med sin övergång.

– Det känns fantastiskt härligt, en gammal och fin klassisk klubb som man alltid har haft koll på. Jag fick en väldigt bra känsla när jag träffade klubben i förra veckan och när man kollar på laget så ser man att det finns mycket kvalitet och potential för att kunna lyfta klubben framåt. Av det jag har sett så är laget bättre än vad resultaten hittills visat och jag hoppas att jag kan bidra på mitt sätt med mina styrkor för att laget ska kunna klättra i tabellen, säger Keene.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com