Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

"Vi hade en deal för Lemar - Sánchez hade en deal med City"

Publicerad: 2019-07-09 20:44 England

Tidigare Arsenal-direktören öppnar upp om Alexis Sánchez uteblivna förlängning, spruckna Manchester City-affären och Thomas Lemar.

I januari 2018 lämnade Alexis Sánchez, 30, Arsenal med sex månader kvar på kontraktet för Premier League-rivalen Manchester United.

Två år tidigare hade Londonklubben nått en överenskommelse om en förlängning med anfallaren. Det berättar Dick Law, före detta direktör i klubben.

– Vi hade en deal. Det var i december och vi hade pratat med hans agent (Fernando Felicevich) under hela 2016. I december flög vi till Santiago och gjorde en deal. Spelaren kom överens om det via telefon från Fernandos kontor, säger Law till Goal.com och fortsätter:

– Kontraktspersonerna skapade ett kontakt och vi skickade det till advokaterna som representerade Sánchez och under den tiden, när dokumenten granskades, ändrade han sig. Vi vet inte vem som övertalade spelaren, eller varför han ändrade sig. Men han gjorde det.

Sommaren 2017 mottog Arsenal ett bud från Manchester City på transferfönstrets sista dag. Men klubben hann aldrig plocka in en ersättare då förhandlingarna med Monaco om Thomas Lemar hade dragit ut på tiden.

– Vi försökte värva Thomas Lemar den dagen, men lyckades inte. Vi trodde att vi hade Lemar och det hade inneburit Sánchez till Manchester City. Det var en simpel operation där vi skulle använda pengarna från Sánchez för Lemar. Vi hade en deal för Lemar, Sánchez hade en deal med City. Men Lemar var på landslagsuppdrag med Frankrike och Monaco tog för lång tid på sig.

Sánchez har inte levt upp till förväntningarna i Manchester United, vilket har satt spekulationer om en flytt.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com