Foto: Bildbyrån

PSG öppnar för att sälja Neymar - uttalar sig om Donnarumma, De Ligt och Koulibaly

Publicerad: 2019-07-09 00:02 Övriga Europa


Sportchefen Leonardo medger att Neymar kan sälja och uttalar sig om flera spelare som placerats i Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain meddelade i dag att Neymar, 27, kan bestraffas för att han inte var på plats när laget drog igång försäsongen.

Pappan har dock gått till motattack och menar att PSG visste att Neymar skulle anlända senare.

Nu bekräftar sportchefen Leonardo att Barcelona anmält sitt intresse för Neymar och öppnar för en försäljning.

– Positionen är tydlig för alla, men bara en sak är garanterad i dag: han har tre år kvar på sitt kontrakt med oss. Eftersom vi inte har fått ett erbjudande har vi inget att diskutera, säger Leonardo till Le Parisien och fortsätter:

– Vi har haft mycket ytliga kontakter med Barcelona. De sa att de ville köpa, men vi kunde se att de inte riktigt är i position att köpa. Neymar kan lämna PSG om det finns ett erbjudande som passar alla, men hittills har vi inte fått några genuina erbjudanden. Det kommer inte att ske på en dag, det är säkert.

Det har tidigare rapporterats att PSG erbjudit Alphonse Areola plus pengar för Milans målvakt Gianluigi Donnarumma, 20.

– En målvakt är inte en prioritet. Vi har Kevin Trapp, Areola, Bulka och en fjärde målvakt, Garissone Innocent. Det är situationen i dag, säger Leonardo.

PSG medger att de inte längre är med i jakten på Ajax mittback Matthijs de Ligt - som är överens med Juventus.

– Nej, De Ligt kommer inte till PSG. Det var en möjlighet, han är en formidabel spelare, men det här är inte rätt tid att göra en så stor investering. Vi måste lugna lite, eftersom vi inte bara har 200 miljoner euro att spendera liggandes, säger sportchefen.

Napolis mittback Kalidou Koulibaly, 28, är en annan spelare som kopplas ihop med PSG.

– Vad gäller Kalidou Koulibaly är han också en mycket dyr spelare. Det finns ingen specifik plan för Napolis försvarare just nu, säger Leonardo.

Leonardo kommenterar slutligen Juventus mittfältare Blaise Matuidi och Adrien Rabiot - som lämnat för just Juve.

– Jag älskar Matuidi och har mycket beundran för honom, men PSG har redan många starka spelare på mittfältet och du kan bara spela elva i taget, säger han och fortsätter:

– Jag försökte inte övertyga Rabiot att stanna och förlänga hans kontrakt. Jag kontaktade bara hans mamma för att säga hej, men frågan var redan långt gången för dem, så vi ingrep inte.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com