Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Sander Svendsen klar för Odense

Publicerad: 2019-07-08 10:04 Allsvenskan

Sander Svendsen har varit utlånad till Odds BK. Nu har Hammarby IF sålt anfallaren till Odense BK.

Hammarby IF meddelar på sin officiella hemsida att Sander Svendsen, 21, lämnar för danska klubben Odense BK.

Där återförenas han med tränaren Jakob Michelsen. Norrmannen har signerat ett fyraårskontrakt med sin nya klubb.

– Det har gått väldigt fort på slutet efter en tids rykten, och det känns bra att det är klart och jag är övertygad om att Odense blir en bra klubb för mig. Jag har haft en fin dialog med Jakob Michelsen och precis som jag själv ser han mig som anfallare som ska spela centralt, säger Svendsen till hemsidan och fortsätter:

– Men det känns också vemodigt att lämna Hammarby, och det jag framför allt bär med mig i mitt hjärta är all den kärlek hela klubben består av, från alla fans med det stöd, kärlek och passion de ger, alla fina vänskaper jag vunnit både inom fotbollen och utanför, och all kärlek jag fått personligen från fansen och inom klubben. Min tid i Hammarby har varit som en bergochdalbana, men oavsett om jag har haft höga toppar eller djupa dalar så har det alltid varit samma kärlek och samma passion och stöd från alla, och det tycker jag symboliserar Hammarby bäst. Du räknas och är en del av gemenskapen oavsett om du har en bra period eller inte.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson förklarar försäljningen.

– Vår utgångspunkt har hela tiden varit Sander skulle komma tillbaka till oss efter utlåningen och köra vidare här, men så kom det här budet från Odense, och efter att ha vägt in vad Sander själv vill och den konkurrenssituation vi har i laget så tog vi beslut om att genomföra transfern. Vi vill tacka Sander så mycket för hans tid i Hammarby, och vi tror att han har alla möjligheter att utvecklas i Odense och få ut sin fulla potential, vilket kan komma att gagna även Hammarby i framtiden, säger han till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com