Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Rasmus Jönsson klar för Buriram United

Publicerad: 2019-07-01 18:05 Allsvenskan


Rasmus Jönsson lämnar Helsingborgs IF. Anfallaren fortsätter karriären i thailändska Buriram United.

Helsingborgs IF meddelar på sin officiella hemsida att Rasmus Jönsson, 29, lämnar för thailändska Buriram United.

– Precis som för åtta år sedan är det svårt att lämna HIF även denna gång. I detta skede av min karriär har jag nu fått en möjlighet som var för bra och spännande för att tacka nej, säger Jönsson till hemsidan och fortsätter:

– Jag vill tacka alla lagkamrater, ledare och supportrar som hjälpt mig att hitta tillbaka till glädjen med fotbollen. Jag är stolt över att ha hjälpt klubben tillbaka dit vi hör hemma och jag är övertygad om att det är där vi också kommer att stanna. Vi ses på Olympia snart igen.

HIF:s ordförande Krister Azelius kommenterar försäljningen.

– När Rasmus förra sommaren kom tillbaka till HIF efter ett åtta år långt utlandsäventyr gjorde han för att hitta tillbaka till fotbollsglädjen och med målsättningen att ta klubben tillbaka till Allsvenskan. Vi var redan då medvetna om att han hade en önskan att spela utomlands en runda till. Han accepterade att spela för en lön som var lägre än marknadsmässig och i gengäld skulle han, om rätt möjlighet dök upp, få lämna klubben för en fast summa som var lägre än marknadsmässig, säger han och fortsätter:

– Vi förhandlade med Buriram United och gjorde det vi kunde för att behålla Rasmus, åtminstone i ett par matcher till. Tyvärr skulle denna möjlighet för Rasmus försvinna om övergången inte skett omgående. Vi lyssnade på spelarens önskan och med hjälp av både honom och Buriram United förhandlade vi upp övergångssumman som blev högre än den ursprungliga utköpsklausulen. Vi önskar Rasmus stort lycka till under den nya äventyret och hoppas få se honom göra en tredje sejour i HIF.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com