Foto: Guillermo Martinez/Bildbyrån

Barcelona uppges vilja ha Griezmann och Neymar

Publicerad: 2019-06-22 11:52 Spanien

Antoine Griezmann eller Neymar? Barcelona försöker värva båda anfallarna i sommar, enligt uppgifter.

Atletico Madrid hävdade nyligen att det redan i mars stod klart att Antoine Griezmann, 28, lämnar för Barcelona.

Barcelona har dock förnekat kontakt med den franske landslagsanfallaren, vars utköpsklausul sjunker från 200 till 120 miljoner euro den 1 juli.

Det har ryktats om att flera nyckelspelare i Barcelona varit emot värvningen av Griezmann och att klubben därför pushat spelarne till Paris Saint-Germain i jakten på Neymar, 27.

Men nu skriver spanska tidningen Sport att Barcelonas president Josep Maria Bartomeu bestämt sig för att försöka värva Griezmann och Neymar i sommar.

I dagsläget är det dock en dröm och en sådan dubbelvärvning är inte närstående, enligt uppgifterna.

Bartomeu har redan en överenskommelse med Griezmann, och presidentens plan att övertyga sina spelare om fransmannens övergång är att även plocka in Neymar.

Tränaren Ernesto Valverde tror samtidigt att han kan hantera alla egon i den möjliga brutala offensiven om Griezmann och Neymar ansluter.

Enligt uppgifterna kommer Neymar kosta 100 miljoner euro plus Philippe Coutinho, medan Griezmann kostar 120 miljoner euro.

För att ha råd med operationen kan Barcelona även sälja Ivan Rakitic och Samuel Umtiti. Men Griezmann och Neymar måste båda gå ner i lön för att ansluta.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com