Foto: Eva Plevier/Bildbyrån

De Ligt: "Kanske inte är dags att flytta till Barcelona"

Publicerad: 2019-06-11 10:46 Övriga Europa

Ajax mittback Matthijs de Ligt talar ut om framtiden och antyder att en flytt till Barcelona kan vara för tidigt.

Den holländske landslagsmannen Matthijs de Ligt, 19, jagas av flera storklubbar runtom i Europa. Mittbacken har dock ännu inte tagit något beslut.

– Jag vet fortfarande inte vad mitt hjärta säger, jag har koncentrerat mig helt på Ajax och landslaget. Nu på min semester kommer jag kunna tänka på det och besluta vad jag ska göra med min framtid, säger De Ligt till Mundo Deportivo.

– För mig är det viktigaste att veta att jag i laget jag går till kan vara framträdande och spela många matcher. Jag vet inte när jag kommer ha löst det, men jag kommer ta min tid, fortsätter 19-åringen.

I går rapporterade ESPN att Barcelona gör ett sista försök att vinna dragkampen, men De Ligt antyder att det kanske är för tidigt.

– Självklart skulle det vara trevligt (att återförenas med Frenkie de Jong), men jag måste också titta på vad som är bäst för mig. Jag lyssnar inte på någon, jag måste välja min egna väg. Pengar är inte problemet. Kanske är det inte dags än (för Barça). Det är något jag måste tänka på och besluta om under min semester - ingenting mer, säger De Ligt.

Paris Saint-Germain har på sistone pekats ut som favoriter i jakten på mittbacken.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com