Foto: Bildbyrån

Officiellt: Nahir Oyal klar för Djurgårdens IF

Publicerad: 2011-07-22 21:42 Allsvenskan

Djurgårdens IF har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det är Syrianskas 20-årige mittfältare Nahir “Nahiraldo” Oyal som ansluter till klubben inför nästa säsong. 

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson fortsätter sitt nya lagbygge. Senaste nyförvärvet är den vänsterfotade yttern Nahir Oyal som skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. 

20-åringen kommer närmast från Syrianska FC och kontraktet med Djurgården gäller från och med säsongen 2012. 

– Det känns jättebra. Sedan Magnus Pehrsson hörde av sig så har allt gått väldigt fort, säger Oyal till Djurgårdens hemsida.

– Jag känner ingen i Djurgården men vad jag har förstått så är det en väldigt bra klubb där jag tror att jag har stora möjligheter att utvecklas, fortsätter han. 

Oyal, vars moderklubb är Assyriska FF, kom till Syrianska 2009 och har under årets säsong gjort två matcher från start. 

Under förra säsongen gjorde han starkast intryck i Valsta Syrianska dit han var utlånad och gjorde sex mål på sex matcher. 

Enligt Pehrsson är Oyal handplockad då hans spelstil passar perfekt in i tränarens filosofi. 

– När jag tittar på spelare så vill jag främst veta om de klarar av det anfalls-, försvars- och omställningsspel som jag vill att vi ska spela och det gör Nahir. Han är snabb, uthållig och har en bra spelintelligens, säger han.

Oyal är främst känd för sitt drömmål mot GIF Sundsvall under förra säsongen och går under smeknamnet “Nahiraldo”, efter den brasilianske storspelaren Rivaldo. 

Peter Hoffström