Foto: Eva Plevier/Bildbyrån

Förre Ajax-tränaren: "De Ligt perfekt för Manchester City"

Publicerad: 2019-05-23 17:30 Övriga Europa

Matthijs de Ligt har ännu inte bestämt sig. Ajax förre tränare Peter Bosz pekar ut Manchester City som den perfekta klubben för mittbacken.

Den holländske landslagsbacken Matthijs de Ligt, 19, är en av Europas mest eftertraktade spelare.

Ajax har bekräftat att lagkaptenen kommer säljas i sommar. Barcelona, Manchester United, Liverpool och Juventus är några av klubbarna som jagar honom.

Men även Manchester City är med i racet, och Ajax förre tränaren Peter Bosz, numera i Bayer Leverkusen, anser att det vore en perfekt destination för De Ligt.

– Normalt skulle jag säga till en 19-årig kille som spelat professionell fotboll i två år: tålamod, det kommer, ta ytterligare två års erfarenhet i Ajax, i Eredivisie, i Champions League. Men jag anser att Matthijs är undantaget om bekräftar regeln. Han är redan redo för det steget, säger han till Voetbal International och fortsätter:

– Men vad är det bästa steget? I mina ögon måste det vara en klubb där du kan spela. Om jag vore Manchester City hade jag tagit honom omedelbart. Vincent Kompany lämnar och jag tycker inte att Nicolas Otamendi är tillräckligt bra. Det hade passat perfekt med Laporte. Han kommer spela ännu bättre med Matthijs bredvid sig, jag är övertygad om det.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com