Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Josh Wicks: "Sirius slängde mig under bussen"

Publicerad: 2019-05-23 10:00 Allsvenskan

Josh Wicks är just nu avstängd efter att ha testat positivt för kokain. Nu riktar han skarp kritik mot sin klubb IK Sirius.

Det var i april 2018 som den amerikanske målvakten Josh Wicks åkte fast i en dopningskontroll.

Wicks är fortfarande avstängd och är fortsatt besviken på IK Sirius - som han fortfarande har kontrakt med. Han gillade inte deras presskonferens.

– Det kändes som de helhjärtat slängde mig under bussen. Från att säga att de skulle stå vid min sida och stötta mig... innan presskonferensen kände jag mig dålig och sjuk, jag kunde inte äta eller sova. Jag hade nog 100 000 tankar om dagen, men det som Sirius sa innan presskonferensen gav mig hopp om att de skulle stå bakom mig. När jag inte släpptes in på presskonferensen var det en röd flagga för mig, jag tilläts inte att prata eller säga något. När jag hörde vad de hade sagt var det som en käftsmäll från min egen klubb, säger Wicks till UNT

Wicks betonar att den här tiden varit den värsta i hans liv.

– De första nio, tio månaderna kändes det som att mitt liv var över, bokstavligt talat. Det fanns inget kvar för mig. Jag förlorade väldigt mycket kontakt med min familj, mina barn. Det var den värsta tiden i mitt liv mentalt. Jag försökte avsluta det själv vid ett tillfälle, det kom några vänner och räddade mig. Jag kom till sjukhuset och pratade med personer, men jag kände mig helt ensam i ett mörker, säger han till UNT.

Sirius ordförande Ove Sjöblom kommenterar Wicks kritik.

– Den absoluta ambitionen var att ta hand om personen, men dit kom vi aldrig och det var på grund av Josh ombud som förbjöd oss att ha kontakt med honom. Vi har haft viljan och önskan att ta hand om Josh personligen, det var intentionen på presskonferensen men den vägen stängdes fort av hans ombud, säger han till UNT.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com