Foto: Bildbyrån

Juventus om tränarjakten: "Vi har inte bestämt oss"

Publicerad: 2019-05-19 20:42 Italien

Flera tunga namn kopplas ihop med tränaruppdraget i Juventus. Nu uttalar sig vice presidenten Pavel Nedved.

Juventus har meddelat att Massimiliano Allegri lämnar efter säsongen. Sedan nyheten briserade har spekulationerna om potentiella ersättare tagit fart.

Simone Inzaghi pekas ut som en favorit bland de påstådda kandidaterna, men vice presidenten Pavel Nedved menar att man inte har gjort ett tränarval ännu.

– Vi kommer att göra utvärderingar. Vi har inte bråttom och vi kommer att ta vår tid. Det kommer inte att bli lätt, vi vet att den här eran aldrig kan upprepas, så det kommer bli att ännu svårare, säger Nedved.

– Så här långt har vi utvärderat vad vi ska göra med Max, så vi har inte kontaktat andra tränare. Vi har idéer, inklusive några som är väldigt tydliga, men vi har inte tagit något beslut, fortsätter han.

Maurizio Sarri är ett av namnen som kopplas ihop med uppdraget, men managern har varit tydlig med att han vill fortsätta karriären i Chelsea.

Napolis president Aurelio De Laurentiis hävdar att han inte hade höjt på ögonbrynen om Sarri skrev på för Juventus.

– Det hade inte förvånat mig. Ingenting förvånar mig efter det som hände med (Gonzalo) Higuaín. Det hade faktiskt varit ganska underhållande, säger presidenten enligt Calciomercato.com.

Presidenten syftar på argentinarens kontroversiella flytt från Napoli till Juventus sommaren 2016.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com